De Beste Navigatiesystemen

De meeste automobilisten kunnen niet meer rijden zonder een navigatiesysteem. Met een goed navigatiesysteem ben je nooit meer de weg kwijt. Bij het kiezen van een goed navigatiesysteem moet je rekening houden met een aantal punten.

Wat is de accuduur?

Er zijn verschillende soorten navigatiesystemen. Het gemiddelde navigatiesysteem van TomTom, Garmin of Mio heeft een accuduur tussen de 1 en 2 uur. Voor een lange reis hoeft dit geen probleem te zijn, want vrijwel ieder navigatiesysteem heeft een eigen auto oplader. Vind je het onhandig om tijdens het rijden je navigatiesysteem te opladen? Kijk dan goed naar de maximale accuduur die op de productpagina wordt aangegeven.

De bijgeleverde accessoires

Bij het kopen van een navigatiesysteem krijg je ook een aantal accessoires bij. Bij een wat duurdere navigatiesysteem worden er meer accessoires geleverd.  Het is een aanrader om een exemplaar met een thuislader te nemen, zodat je vanuit huis al een route kan instellen. Navigatiesystemen zijn erg gewild onder autodieven dus neem het altijd mee naar huis of stop het in een opberghoes. Een opberghoes beschermd het apparaat tegen krassen en regen.

Is online verbinding bij een navigatiesysteem inbegrepen

Wat ook niet altijd bij een navigatiesysteem aanwezig is, is het wifi verbinding. Je kunt dit oplossen door middel van een Bluetooth-verbinding met je telefoon. Het kan echter voordeliger zijn om iets meer te betalen voor je navigatiesysteem met een wifi-service. Zo blijft de route altijd up-to-date met de laatste verkeersinformatie.

Is smartphone navigatie een goedkope oplossing?

Tegenwoordig hebben losse navigatiesystemen een stevige concurrentie van navigatie-apps voor smartphones. De gemiddelde automobilist heeft al een smartphone en daarbovenop zijn er gratis routeplanners  die je gemakkelijk kunt downloaden. Een aantal voorbeelden van deze gratis routeplanners zijn o.a. Google Maps en Waze die binnen Nederland veel gebruikt worden.  Deze systemen hebben een Nederlandstalige navigatiesysteem. Wat erg een voordeel is.  Wat een nadeel is dat Google MAPS en Waze gebruik maken van je  4G-verbinding.  Het dataverbruik is niet hoog, maar het kan in het buitenland alsnog duurder uitpakken.

Welke accessoires in auto

Ga je een tweedehands auto kopen dan kun je met een kentekencheck uitzoeken of er daadwerkelijk een navigatiesysteem inzit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *