Ingebouwde navigatiesystemen vs externe navigatiesystemen

Navigatiesystemen zijn er in allerlei vormen en maten. Je kunt tegenwoordig niet alleen kiezen uit systemen met verschillende kaarten, navigatiesystemen van diverse merken en prijzen, maar je hebt ook de keuze uit ingebouwde navigatiesystemen en externe navigatiesystemen die je in en uit je auto of een ander voertuig kunt halen. Maar wat is nu de beste optie? Wat is het handigste en wat voor navigatiesysteem heeft uiteindelijk de meeste voordelen? Wij hebben de voor- en nadelen van een ingebouwd navigatiesysteem, maar ook de voor- en nadelen van een extern navigatiesysteem voor jou op een rijtje gezet.

 

Ingebouwde navigatie

Een ingebouwd navigatiesysteem zit vaak al in de auto ingebouwd wanneer je de auto koopt. Het voordeel van inbouwnavigatiesystemen in auto’s, is dat deze systemen vaak meer opties hebben dan externe navigatiesystemen, waardoor je er ook meer mee kunt en de opties eindeloos lijken. Zo kan je bij een inbouwnavigatie bijvoorbeeld gebruik maken van een gyroscoop en speed pulse. Dit houdt in dat je contact blijft houden met je navigatiesysteem, ook wanneer je bijvoorbeeld door een tunnel heen rijdt. Dit is een groot voordeel. Een nadeel van een inbouwnavigatie is echter dat deze navigatiesystemen vaak een stuk duurder zijn dan externe navigatiesystemen. Je betaalt hier dus een stuk meer voor.

navigatie ingebouwd

Externe navigatie

Een externe navigatie is een navigatiesysteem dat je los koopt, apart van je voertuig. Het handige hieraan is, is dat je het navigatiesysteem kunt blijven gebruiken en je gebruik kunt maken van alle kaarten die je gekocht hebt voor het systeem, zelfs al wissel je van voertuig. Bovendien zijn externe navigaties minder duur dan ingebouwde navigatiesystemen, wat maakt dat het financieel vaak aantrekkelijker is om voor een extern navigatiesysteem te kiezen. Toch kent een externe navigatie ook nadelen. Zo is er vaak minder bereik in bijvoorbeeld tunnels en heeft een extern navigatiesysteem vaak minder opties dan een ingebouwd systeem.

externe navigatie

Meer weten?

Wil je meer weten? Wil je de verschillen weten tussen navigatiesystemen van TomTom en Garmin en wil je meer informatie over de voordelen van een TomTom inbouwnavigatie en een navigatiesyteem van Garmin? Bekijk dan eens de volgende websites, waar je meer informatie vindt over de verschillen tussen interne en externe navigatiesystemen: Flitsservice.nl  en kieskeurig.nl.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *