5 navigatiesystemen voor de fanatieke fietser

Hoewel de meeste mensen bij een navigatiesysteem direct denken aan GPS systemen voor in de auto, is een fietsnavigatie tegenwoordig ook niet meer weg te denken uit ons leven. Een fietsnavigatie zorgt ervoor dat je de mooiste fietsroutes kan rijden en dat je nooit meer verdwaald raakt tijdens één van je lange fietstochten. Houd jij ook zo van fietsen, maar wil je graag gebruik maken van een systeem dat jouw de weg wijst? Lees dan gauw verder!

Veel keuze

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als je op zoek bent naar fietsnavigatie. Er zijn niet alleen fietsnavigatieapps die je kunt downloaden op je telefoon, maar er zijn ook specifieke fietsnavigaties voor de mountainbiker of juist voor mensen die graag op hun racefiets stappen. Ook is er verschil in merk. Net als bij navigatiesystemen of GPS systemen voor in de auto, brengen veel merken nu ook een fietsnavigatiesysteem uit. Zo hebben Mio, TomTom en de ANWB allemaal hun eigen systeem uitgebracht dat allemaal weer zijn eigen kwaliteiten kent.

De 5 beste fietsnavigaties

De meest verkochte fietsnavigatie is de Mio Cyclo 205 HC WEU. Dit navigatiesysteem is draadloos en helpt jou bij veel meer dan alleen het vinden van de weg. Zo zit er ook een hartslagsensor bij dit systeem en kan je gebruik maken van een cadanssensor.

Mio Cyclo 205 HC WEU

Op nummer twee staat de Mio Cyclo 505 HC West-Europa. Dit systeem is tevens draadloos, bevat een hartslagmeter en bevat alle kaarten voor fietstochten door West-Europa.

Mio Cyclo 505 HC

De Mio Cyclo 200 WEU. Dit systeem staat op nummer 3 in de top 5 van beste fietsnavigaties, omdat het systeem makkelijk in gebruik is en betrouwbaar de weg wijst tijdens een fietstocht.

Mio Cyclo 200 WEU

De Garmin Edge 810 Performance Bundel. Hoewel dit systeem misschien te wensen overlaat in uitstraling van buiten, is dit navigatiesysteem van Garmin makkelijk in gebruik, kan je gebruik maken van een hartslagsensor en een cadanssensor en kan je draadloos gebruik maken van deze prettige fietscomputer.

 Garmin Edge 810 Performance Bundel

 

Op nummer 5 staat de Polar V650: een fraaie fietscomputer met GPS. Deze fietscomputer meet ook de hoogte van de landschappen waarin je fietst, en bevat vele andere opties, zoals automatische LED-verlichting.

Polar V650

 

Een keuze maken

Maar hoe maak je nu een keuze als je kunt kiezen uit zoveel verschillende GPS systemen voor op de fiets? Uiteindelijk is het jouw keuze en moet jij bepalen wat je belangrijk vindt. Wil je graag een fietsnavigatie met hartslagsensor of kies je juist liever voor een navigatiesysteem dat met touchscreen bediend kan worden? Zet jouw wensen op een rijtje en kies uiteindelijk het systeem dat het beste bij jou past! Je kunt ook altijd nog even een kijkje nemen op Wielrenner.eu of op Mrgsp.nl voor meer informatie over fietsnavigaties.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *