GPS Trackers

GPS apparaatEen GPS tracker is een interessante aanvulling op het navigatiesysteem. Sommige nieuwe systemen hebben een ingebouwde GPS signaal afgifte. De meeste systemen zijn echter bedoeld voor het aansturen van een route en niet het archiveren van zelf gereden routes. Door je GPS signaal te volgen kun je precies volgen waar je bent geweest, hierdoor kun je gemakkelijk je gereden route terugvinden en de mooiste stukken van je route toevoegen aan nieuwe kaarten en leuke tourtochten. Tevens worden deze trackers ook ingezet voor zakelijke doeleinden om ritten te registeren en te voldoen aan de eigen van de belastingdienst voor zakelijk rijden.

GPS signaal tracken

Wat is een GPS tracker?

GPS tracking werkt middels een zender en een ontvanger. De zender geeft de locatie constant af aan de ontvanger. Hierdoor weet de ontvanger waar de zender zich bevindt. Het signaal betreft een breedtegraad en lengtegraad uitgedrukt in een reeks cijfers die te relateren is aan een exacte locatie op aarde.

Waarvoor worden GPS trackers gebruikt?

GPS systemen worden gebruikt voor het afgeven van locaties en het in kaart brengen van routes. Het doel kan zowel een zakelijke als een privé aangelegenheid betreffen. Zo wordt GPS tracking ingezet voor de belastingplichtige kilometerregistratie.

GPS zenders worden ook gebruikt voor het opsporen van voertuigen of eigendommen als telefoons en fietsen. Zo kan een gestolen of verloren mobiele telefoon of fiets worden opgespoord en teruggevonden. De politie zet trackers ook in om criminelen op te sporen of te volgen. Dit gebeurt allemaal op GPS.

Wat kost een GPS tracking apparaat?GPS locatie aflezen op mobiel

De prijs van een tracker begint bij enkele tientjes tot een paar honderd euro per stuk. Er zijn ook huurmogelijkheden, deze worden vooral zakelijk ingezet voor de rittenregistratie. Het aflezen van de tracker kan vanaf de mobiele telefoon of middels software op de PC of laptop.

GPS coordinaten zoeken en gebruiken

Niet overal ter wereld kent met straatnamen of zijn straten. Daarom is de achterliggende techniek altijd een coördinaat in breedtegraad en lengtegraad.