Systemen voor in de auto

Op deze pagina besteden we aandacht aan de belangrijkste aandachtspunten en populairste navigatiesystemen voor de auto. Mocht u nog tips of aanvullingen hebben, reageer dan onderaan deze pagina en deel uw ervaring.

Waarom een navigatie?

Moet u vaak op verschillende plekken zijn en bent u niet bekend in de buurt. Dan is een navigatie natuurlijk zeker handig.

Door dat er steeds meer navigatiesystemen via de telefoon hebben zijn losse navigatiesystemen niet meer zo populair als eerst, maar nog steeds worden er door veel automobilisten navigatiesystemen gekocht. In vergelijking met de verschillende navigatiesystemen op smartphones bieden de losse systemen zeker hun voordelen.

Zo is het scherm van het toestel vaak groter dan bij een smartphone, waardoor je beter overzicht hebt en minder snel verkeerd zal rijden. Ook omdat losse navigatiesystemen alleen zijn gemaakt om te navigeren en daarom dus preciezer zal zijn de smartphone omdat deze natuurlijk meerdere functies heeft dan allen navigeren. Dit is vooral handig tijdens de herberekening van de route, deze is veel sneller geladen. Daarnaast misschien wel het belangrijkste voordeel, Dat het losse navigatiesysteem geen internet nodig heeft en dit tijdens de rit dus niet van uw mobiele netwerk af zal gaan. Vooral in het buitenland is een los navigatiesysteem handig omdat daar de kosten van uw mobiel internet erg kunnen oplopen. Tenzij u een abonnement heeft met een dekking voor Europa. Reist u buiten Europa zijn er altijd hogere kosten.

 

Navigatie systemen

Tips voor het kopen van een navigatiesysteem

Door wei wordt het tegenwoordig niet gebruikt? Iedereen heeft er wel een op zijn telefoon of heeft een los navigatiesysteem. Zonder dat u nadenkt stapt u de auto en in en voert wordt u gemakkelijk naar uw bestemming geleid. Alleen is het best lastig om de beste en juiste navigatiesysteem uit te zoeken, er zijn er heel veel op de markt. Vandaar dat wij u in dit artikel uitleg geven over de wereld vol met navigatiesystemen. We vertellen u de eisen waaraan een navigatiesysteem moet voldoen.

 

De grootte van het navigatiebeeldscherm

Navigatiesystemen heb je in veel verschillende maten, het beeldscherm moet in ieder geval 9 centimeter zijn (3,5 inch) anders kan het gebeuren dat u het overzicht kwijtraakt. Navigatiesystemen met een groot beeldformaat zijn voor uw ogen overzichtelijker.

Inch formaat navigatie

Waar haalt een navigatiesysteem gps-informatie vandaan

Een navigatiesysteem heeft een systeem waarbij het communiceert met satellieten., waardoor het systeem van uw navigatie precies weet waar u zich op dat moment bevind.

GPS signaal navigatie

Welke kaarten zijn er en worden er geleverd

Alle navigatiesystemen hebben de kaart van Europa in hun systeem. Vaak geven navigatiemerken tegenwoordig de kaart van West-Europa gratis bij het navigatiesysteem. Daarnaast is er altijd een optie om losse navigatiekaarten te kopen voor een vast bedrag.

navigatie kaarten

Populairste navigatiesystemen van dit moment

Hieronder hebben wij een selectie van de beste navigatiesystemen gemaakt, getest door de consumentenbond.

 

1.           Garmin Drive 51LMT-S

In de onderstaande tabel tonen wij de specificaties van de Garmin Drive 51LMT-S.

Schermgrootte 5 inch
Resolutie 480 x 272 pixels, 800x 480 pixels
Routekeuzes 1000
Stembesturing Ja
Rijbaanbegeleiding Ja
Kaarten Europa, West-Europa
Geschikt voor Auto, vrachtwagen, camper

 

2.           TomTom GO 6200

In de onderstaande tabel tonen wij de specificaties van de TomTom GO 6200.

Schermgrootte 6 inch
Resolutie 800 x 480 pixels
Stembesturing Ja
Rijbaanbegeleiding Ja
Kaarten Europa, Wereldwijd
Geschikt voor Auto, vrachtwagen

 

3.           Garmin DriveSmart 61LMT-S zwart

In de onderstaande tabel tonen wij de specificaties van de Garmin DriveSmart 61LMT-S.

Schermgrootte 6,95 inch
Resolutie 1024 x 600 pixels
Stembesturing Ja
Rijbaanbegeleiding Ja
Kaarten Europa
Geschikt voor Auto, vrachtwagen

 

TIP: Bent u geïnteresseerd in een van de bovenstaande producten dan hebben wij voor u de tip om goed te kijken bij welke website u deze besteld, omdat het verschillen heeft in prijs. De verschillen kunnen oplopen tot wel 30 procent op de aanschafprijs. Meer weten over navigatiesystemen? Navigeer jezelf door de wereld van de navigatiesystemen vanaf onze homepage.