Systemen voor op de motor

Routerol, kaarten, kompas wie gebruikt het nog? Allemaal verleden tijd, tegenwoordig navigeert iedereen elektronisch. In bij geen auto te missen. Tegenwoordig zijn navigatiesystemen bij motoren aan het stuur ook erg populair.

Motorrit maken

Maar wat is nu de beste keus?

Maar wat is nou de beste keus en waar ben je nou naar opzoek als het gaat over een navigatiesysteem voor uw motor? Eigenlijk zijn er twee serieuze merken, Garwin en TomTom hebben beide goede toestellen. Wij kunnen moeilijk een merk aanwijzen die u moet kopen, dus het belangrijk dat u gewoon naar de kenmerken en kwaliteiten kijkt van het toestel. Op deze pagina gaan we u wat meer uitleggen over de verschillen van de Garwin Zumo’s en de TomTom Riders.

De beste uitleg is natuurlijk in de winkels waar de toestellen worden verkocht, maar wij hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk noodzakelijke informatie te vermelden in ons artikel.

motor rijden in Duitsland

Verschillen tussen Garmin en TomTom

Veel gebruikers van de Garmin die deze al van het begin af aan gebruiken zullen niet snel overstappen naar iets anders, Maat TomTom vierde in 2016 ook alweer zijn 10-jarig bestaan van de TomTom Rider. De TomTom Rider was met zijn eerste model al erg speciaal om dat deze waterdicht is. In de afgelopen jaren is die ontwikkeling flink voortgezet. TomTom is zich meer gaan verplaatsen in de wensen van de motorrijder. Met de introductie van de TomTom Rider 400 hebben ze het systeem erg makkelijk en leuk in de markt gezet, inmiddels alweer opgevolgd door de verder ontwikkelde TomTom Rider 450 en de TomTom Rider 550.

De Garmin wordt meestal gezien als het duurdere merk, maar dat komt omdat mensen de verkeerde producten met elkaar vergelijken, vergelijk je de TomTom Rider 550 Premium Pack met de Garwin Zumo 595LM, Dan is de laatste inderdaad duurder. Maar vergelijk je de TomTom Rider 550. Met de Garwin  Zumo 396LMT-S is dat naar ons idee eerlijker. Het scherm van beide toestellen is namelijk evengroot (4,3 inch). Veder is de Garwin Zumo 396LMT-S erg compleet en wanneer je de prachtige OnRoute meerekent wordt het prijsverschil wel weer iets groter. De prijs is voor veel mensen niet doorslaggevend maar wel welk toestel het beste bij u past en waren u jaren plezier van gaat hebben.

Garmin Zumo voor op de motor

Functies van de toestellen

Bij TomTom zien wij dat het gebruiksgemak centraal staat. Daarmee bedoelen ze dat je met een paar knopen op je scherm een leuke route moet kunnen invoeren. Wat dat is natuurlijk wat men wilt, niet te lang achter een computer zitten om een leuke route te vinden. Veel mensen gaan ervan uit dat de Garwin hier ook gebruik van maakt.

De Garwin maakt meer gebruik van veelzijdige keuzes in de bediening. Tegenwoordig gebruiken de Garwin gebruikers met BaseCamp software. Over dit programma zijn er veel verschillende meningen. Er zijn gebruikers die het geweldig vinden maar ook gebruikers die het wat te ingewikkeld vinden. Bij TomTom zijn er andere mogelijkheden. Hele lange tijd hadden ze helemaal geen software. De TomTom gebruikers konden alleen maar gebruik maken van Tyre. Dit is een gratis programma die routes ontwikkeld voor gebruikers. Tegenwoordig biedt TomTom bij de TomTom Riders een Pro-licentie van Tyre, Dit blijkt wel een interessant stukje software te zijn. Echter zijn er wel twee beperkingen bij het gebruik van Tyre. Het werkt alleen op Windows en je hebt altijd een internetverbinding nodig. Inmiddels heeft TomTom ook zijn ontwikkelaars aan het werk gezet om een offline platform te ontwikkelen waar je je eigenroutes kunt plannen.