Systemen voor wandelaars

WandelroutesWe hebben het voor alles, de auto, fiets, motor en boot. Ook voor de wandelaars wordt het steeds populairder om een navigatie te gebruiken. Veel mensen hebben vast wel een keer de route gezocht met hun smartphone. Wij gaan in dit artikel uitleggen waarom het handig is om een wandelnavigatie aan te schaffen.

Er zijn meerdere voordelen van een wandelnavigatie vergeleken met een smartphone. Vaak is het mogelijk om de batterij van een wandelnavigatie te vervangen. De meeste toestellen werken op 2 AA-batterijen, waar je meestal wel een dag vooruit mee kunt. Is u batterij leeg kunt u deze gemakkelijk verwisselen. Wanneer u uw telefoon gaat gebruiken om te navigeren gebruikt u vaak de meest nauwkeurige locatiebepaling. Ook moet het toestel op maximaal licht branden omdat u anders het scherm niet kunt aflezen in daglicht. Dit zijn juist de twee meest energie gebruikende dingen van uw toestel en zal het dus niet langen dan 2 a 3 uur mee gaan.

Meerdere nadelen zijn dat je voor je smartphone wifi nodig hebt, voor de wandelnavigatie is dat niet het geval. Vooral in het buitenland is dit een probleem omdat de kosten van uw data bundel hierdoor hoog kunnen oplopen. Iets waar je ook rekening mee moet houden is regen, niet alle smartphones kunnen hiertegen. De wandelnavigaties zijn hiervoor gemaakt, ze zijn waterdicht en zullen dus niet kapot gaan door de regen.

 

Kaarten en routes instellen op je wandelnavigatie

Hoe is de werking van een wandelnavigatie nou precies? Het is niet hetzelfde als een autonavigatie. Want de meeste wandelaars doen is het lopen van wandelroutes. Er staan verschillende wandelroutes op internet die je kunt downloaden en op u toestel kunt zetten. De meeste Garwin handel apparaten zijn bereid om kaarten in te laden maar wilt u de meest complete kaart dan kun je de Garwin Topo Pro kaarten kopen. Deze kaarten zijn zeker niet goedkoop maar wel van veel landen te verkrijgen.

 

Garmin wandel navigatie

Toestellen voor wandelaars

Hieronder een overzicht van de meest populaire wandel systemen van dit moment.

  1. Garmin Oregon 700

 

Afmetingen 6,1 x 11,4 x 3,3 cm
Schermgrootte 3,8 x 6,3 x 7,6 cm diagonaal
Aanraakscherm Ja
Batterij 2 AA-batterijen
Camera Nee
Prijs: € 329,-

 

  1. Garmin eTrex Touch 25

 

Afmetingen 5,8 x 10,2 x3,3 cm
Schermgrootte 3,6 x 5,5 cm
Aanraakscherm Ja
Batterij 2 AA-batterijen
Camera Nee
Prijs € 199,-

 

  1. Garmin eTrex 20x

 

Afmetingen 5,4 x 10,3 x 3,3 cm
Schermgrootte 3,5 x 4,4 x 5,6 cm
Aanraakscherm Ja
Batterij 2 AA-batterijen
Camera Nee
Prijs € 169,-